x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proprietarul lui Evening Standard, la cuţite cu revista Forbes

Proprietarul lui Evening Standard, la cuţite cu revista Forbes

de Mihaela Matachita    |    31 Mar 2009   •   00:00

Miliardarul rus Aleksandr Lebedev, proprietar al publicaţiei britanice Evening Standard, a declarat că va da în judecată revista Forbes, pentru că a publicat informaţii eronate, anume că ar fi pierdut 2,5 miliarde de dolari din cauza crizei financiare.

Aleksandr Lebedev va cere despăgubiri revistei americane Forbes, care publică anual topul celor mai bogaţi oameni din lume, clasament realizat pe baza unor estimări privind averile acestora, a relatat Media Guardian.

"Revista Forbes susţine că am pierdut 2,5 miliarde de dolari din cauza crizei financiare. Acest lucru este absurd. Voi cere despăgubiri pentru materialul respectiv şi daune morale pentru defăimare", a declarat, pentru agenţia rusă Interfax, Aleksandr Lebedev.

Miliardarul susţine că, astfel, Forbes i-a compromis şansele de a deveni primar al oraşului Soci, care va găzdui Olimpiada de Iarnă din 2014. Oponenţii săi s-au folosit de informaţiile din Forbes, insinuând că Lebedev vrea să ocupe funcţia de primar numai pentru a recupera, prin sustrageri din bugetul alocat Olimpiadei, o parte din banii pe care i-a pierdut din cauza crizei. Mai mult, Lebedev a contraatacat, susţinând că Forbes "trebuie să fie ţinută responsabilă pentru criza economică şi financiară mondială".

Miliardarul rus, care are o dispută de durată cu publicaţia, spune că a cerut în scris de mai multe ori editorilor Forbes să fie scos din topul bogaţilor lumii. Pe blogul său, Lebedev a acuzat revista că nu calculează corect averile multora, supraevaluându-le prin cumularea valorii acţiunilor achiziţionate pe credit de aceştia.

Revista Forbes a raportat luna aceasta că averea lui Lebedev s-a diminuat semnificativ ca urmare a crizei financiare, ajungând de la 3,1 miliarde de dolari anul trecut la sub un miliard de dolari anul acesta.

×
Subiecte în articol: externe forbes