x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste în Iran: Trump avertizează Teheranul să nu încalce drepturile omului

Proteste în Iran: Trump avertizează Teheranul să nu încalce drepturile omului

31 Dec 2017   •   16:48
Proteste în Iran: Trump avertizează Teheranul să nu încalce drepturile omului

Preşedintele SUA, Donald Trump, a avertizat duminică Iranul că Washingtonul va fi atent în faţa oricăror încălcări ale drepturilor omului ce s-ar putea produce în contextul protestelor din Iran şi a estimat că poporul iranian s-a săturat ca banii săi să fie 'risipiţi' în finanţarea terorismului, informează agenţia EFE. 

'Mari proteste în Iran. Poporul iranian în sfârşit şi-a dat seama că banii şi bogăţia sa se fură şi se risipesc pentru terorism. Se pare că nu vor mai tolera aceasta', a scris Trump într-un mesaj postat pe Twitter. 'Statele Unite urmăresc cu mare atenţie dacă există încălcări ale drepturilor omului', a completat liderul de la Casa Albă. 

Începând de joi în mai multe oraşe iraniene mii de persoane au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva preţurilor mari, corupţiei şi politicii economice a guvernului preşedintelui Hassan Rohani. Unele proteste au degenerat în confruntări cu forţele de ordine, până în prezent două persoane fiind ucise, iar unii manifestanţi au fost arestaţi. 

Trump a avertizat încă de sâmbătă că lumea întreagă 'priveşte' ceea ce se întâmplă în Iran, adăugând: 'Regimurile opresoare nu pot dura la nesfârşit şi va veni ziua în care poporul iranian va putea alege'.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump teheran iran