x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiune la Londra. Sute de mii de persoane sunt așteptate la un marș pro-palestinian

Tensiune la Londra. Sute de mii de persoane sunt așteptate la un marș pro-palestinian

de Redacția Jurnalul    |    12 Noi 2023   •   00:00
Tensiune la Londra. Sute de mii de persoane sunt așteptate la un marș pro-palestinian

Protestatarii au început să se adune sâmbătă în centrul Londrei, înaintea unui marș pro-palestinian despre care se crede că va atrage sute de mii de participanți. Poliția este în alertă deoarece tot sâmbătă britanicii marchează ziua veteranilor de război, potrivit Reuters.

„Marșul național pentru Palestina” este ultimul dintr-o serie de mitinguri din capitala britanică care arăta sprijinul pentru cauza palestiniană.

Mai mulți demnitari britanici au cerut anularea marșului de sâmbătă pentru că se suprapune cu Ziua Armistițiului, Aceasta marchează sfârșitul Primului Război Mondial și îi comemorează pe cei uciși în acțiunile militare.

În apropierea centrului Londrei, aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat pe străzi pentru a urmări ceremoniile dedicate veteranilor de război. Printre participanți sunt simpatizanți ai ideilor de dreapta, care s-au opus marșului pro-palestinian. Ei au scandat mesajul „Ne vrem țara înapoi”. De asemenea, au avut loc altercații între poliție și protestatarii de dreapta.

Poliția a spus că aproape 2.000 de polițiști au fost mobilizați pentru a face față celor două manifestații.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: assange proteste londra Londra