x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Proteste anti-Obama în Africa de Sud: Mandela ar fi dezamăgit de el

Proteste anti-Obama în Africa de Sud: Mandela ar fi dezamăgit de el

29 Iun 2013   •   17:01
Proteste anti-Obama în Africa de Sud: Mandela ar fi dezamăgit de el
Sursa foto: EPA/KIM LUDBROOK

Poliţia sud-africană a lansat grenade lacrimogene asupra unui grup de persoane care manifestau împotriva vizitei la Soweto a preşedintelui american Barack Obama, aşteptat sâmbătă după-amiază la Johannesburg, informează agerpres.ro.

Vehicule echipate cu material anti-proteste au intervenit pentru a dispersa circa 200-300 de persoane adunate în faţa campusului Soweto a Universităţii din Johannesburg, unde Obama urmează să se adreseze studenţilor. 

Protestatarii au strigat "Arestaţi-l pe Obama, nu pe noi!" şi "poliţia de apartheid".

Protestatarii spun că utilizarea dronelor peste graniţe, care au ucis sute de civili, precum şi menţinerea închisorii din Guantanamo Bay, unde nu sunt respectate drepturile omului, sunt ruşinoase pentru administraţia Obama.

"Aveam alte aşteptări de la primul preşedinte negru al Americii. Cunoscând istoria Africii, ne aşteptam la mai multe", a declarat Khomotso Makola, un student în drept de 19 ani, prezent la proteste.

"Obama este o dezamăgire, cred că şi Mandela ar fi dezamăgit de el", a adăugat Makola.

Între timp, potrivit Casei Albe, preşedintele Barack Obama şi soţia sa Michelle s-au întâlnit la Johannesburg cu membri ai familiei lui Nelson Mandela, fostul preşedinte sud-african, aflat în spital în stare critică de trei săptămâni.

Întâlnirea a avut loc la Centrul Nelson Mandela pentru Memorie, la Fundaţia Nelson Mandela. Casa Albă nu a precizat cu cine dintre membrii familiei Mandela s-au întâlnit soţii Obama, care nu-l vor vizita pe Nelson Mandela (94 de ani) la spital, respectând astfel dorinţa familiei sale. 




×
Subiecte în articol: proteste africa de sud barack obama