x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin a fost botezat în secret în timpul lui Stalin

Putin a fost botezat în secret în timpul lui Stalin

07 Ian 2012   •   09:12
Putin a fost botezat în secret în timpul lui Stalin

Vladimir Putin a asistat la slujba oficiata cu ocazia Craciunului pe rit vechi, astazi, la Sankt-Petersburg. Cu aceasta ocazie, premierul rus a dezvaluit ca a fost botezat in secret in timpul lui Stalin.

Putin si presedintele Dmitri Medvedev au asistat separat la slujbele oficiate in noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Televiziunea l-a aratat pe Putin in primul rand al credinciosilor care au asistat la slujba de la miezul noptii, la catedrala din Sankt-Petersburg.

La iesire, premierul rus le-a marturisit jurnalistilor: "Aceasta catedrala este speciala pentru mine, deoarece aici am fost botezat". Insotita de un vecin, mama sa l-a dus in secret pentru a-l boteza, temandu-se ca tatal lui, inscris in Partidul Comunist si, oficial, ateu, se va opune, a povestit el. Putin s-a nascut in 1952, cu un an inainte de moartea lui Stalin.

"Tatal meu era membru al PC si era o persoana stricta si consecventa. M-au botezat in secret, sau cel putin asa au crezut", a explicat Putin, intr-una dintre rarele sale declaratii despre viata sa privata si de familie.

Funeraliile mamei sale si ale tatalui sau au avut loc in aceeasi catedrala, a mai povestit el, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Putin, fost agent KGB (serviciile secrete sovietice), a vorbit deschis despre credinta sa de cand a intrat in politica si s-a intalnit adeseori cu demnitari ortodocsi.

In mesajul sau de Craciun difuzat sambata, Putin a cerut Bisercii "sa continue cooperarea constructiva cu statul si institutiile publice", inclusiv "luptand impotriva extremismului".

Presedintele Medvedev si sotia sa Svetlana au asistat la slujba de Craciun in catedrala Iisus Hristos Mantuitorul din Moscova, oficiata de patriarhul rus Kiril. (V.M.)

×