x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin, dat în judecată de un opozant al său

Putin, dat în judecată de un opozant al său

11 Feb 2016   •   20:43
Putin, dat în judecată de un opozant al său

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a anunţat joi că a depus o plângere împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care îl acuză de 'încălcarea legii privind lupta anticorupţie'.

'Astăzi (joi), am depus o plângere la Tribunalul Tverski din Moscova împotriva preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin', a scris Navalnîi, într-un comunicat publicat pe blogul său, potrivit AFP.

Aleksei Navalnîi, considerat opozantul numărul unu al Kremlinului, îl acuză pe Vladimir Putin de încălcarea articolului referitor la 'conflictul de interese' din legea privind combaterea corupţiei, susţinând că şeful statului rus a ordonat, în octombrie 2015, acordarea unei sume de 1,75 miliarde de dolari (1,5 miliarde de euro) din fondurile publice grupului petrochimic rus Sibur, unde unul din principalii acţionari ar fi soţul uneia din fiicele preşedintelui rus.

În plângerea sa, Navalnîi, care este şeful Fondului de luptă împotriva corupţiei, îi cere preşedintelui Putin să 'recunoască acest conflict de interese şi să o facă public'.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ulterior că Vladimir Putin nu este la curent cu această plângere.

Liderul de la Kremlin declara în decembrie, în conferinţa sa de presă anuală, că fiicele sale, Maria şi Katerina, născute în 1985 şi, respectiv, în 1986, studiază şi lucrează în Rusia şi nu sunt implicate nici în afaceri şi nici în politică.AGERPRES

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Aleksei Navalnîi