x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin s-a întâlnit cu generalii care conduc trupele Rusiei în Ucraina

Putin s-a întâlnit cu generalii care conduc trupele Rusiei în Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    20 Aug 2023   •   00:00
Putin s-a întâlnit cu generalii care conduc trupele Rusiei în Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele Vladimir Putin l-a vizitat pe comandantul operațiunii Rusiei în Ucraina și alte cadre militare de rang înalt, a anunțat sâmbătă Kremlinul, o întâlnire care a avut loc după ce Ucraina a revendicat câștiguri în contraofensiva de pe frontul din sud-estul țării, scrie Reuters.

„Vladimir Putin a avut o întâlnire la cartierul general al grupului de operațiuni militare speciale din Rostov pe Don”, a precizat Kremlinul într-o declarație, sâmbătă.

Rusia, care și-a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022, numește acțiunile sale o operațiune militară specială.

Kremlinul a adăugat că Putin, comandantul suprem al Rusiei, a ascultat rapoartele lui Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General al Armatei, responsabil de operațiunile Moscovei în Ucraina, și ale altor comandanți și ofițeri militari de rang înalt.

Întâlnirea a avut loc după ce Ucraina, a cărei contraofensivă pentru recucerirea teritoriilor luate de Rusia în primele luni ale războiului a fost mai lentă decât se aștepta, a declarat că a eliberat un mic sat de-a lungul liniei frontului, primul din iulie.

Kremlinul nu a oferit detalii suplimentare despre întâlnire și nu a fost clar când a avut loc aceasta.

Videoclipurile publicate de agenția de știri de stat RIA l-au arătat pe Gerasimov salutându-l pe Putin cândva în timpul nopții și conducându-l într-o clădire după o scurtă strângere de mână.

Gerasimov, care a fost văzut rar în public în ultimele luni, a fost ținta unor critici acerbe din partea liderului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, și a unor bloggeri militari ruși, cu privire la eșecurile Rusiei în război.

Rostov-pe-Don, un oraș aflat la doar 100 de kilometri de granița cu Ucraina, găzduiește comandamentul districtului militar rusesc de sud, a cărui armată luptă în Ucraina.

În condițiile în care contraofensiva ucraineană se străduiește să străpungă liniile rusești, iar resursele militare ale Moscovei sunt întinse și există disensiuni în rânduri, ambele tabere au măsurat succesele recente prin preluarea controlului asupra unor sate mici.

Joi, armata ucraineană a anunțat că a eliberat micul sat Urozhaine din regiunea Donețk, avansând astfel în campania sa spre Marea Azov pentru a tăia, potențial, podul terestru rusesc către Crimeea - vital pentru rutele de aprovizionare ale Moscovei.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: putin ucraina