x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Putin i-a asigurat pe Merkel şi Hollande că va respecta alegerea poporului ucrainean

Putin i-a asigurat pe Merkel şi Hollande că va respecta alegerea poporului ucrainean

de Agerpres    |    24 Mai 2014   •   22:04
Putin i-a asigurat pe Merkel şi Hollande că va respecta alegerea poporului ucrainean

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat sâmbătă într-o convorbire telefonică purtată cu preşedintele francez Francois Hollande şi cancelarul german Angela Merkel că va "respecta alegerea poporului ucrainean şi că va lucra cu viitoarele autorităţi" de la Kiev, a indicat Palatul Elysee, într-un comunicat, citat de France Presse.

Putin a avut sâmbătă după-amiază o convorbire telefonică comună cu preşedintele Franţei şi cancelarul Germaniei în care cei trei lideri 'au convenit că este în interesul stabilităţii în Ucraina ca scrutinul de mâine (duminică) să se desfăşoare în cele mai bune condiţii', potrivit comunicatului.

Cei trei lideri au pledat pentru continuarea procesului de dialog naţional, angajat în Ucraina, cu sprijinul OSCE pentru a răspunde la ansamblul întrebărilor care să permită rezolvarea efectivă a crizei. 'Acest proces ar trebui să contribuie, în special, la pregătirea reformei Constituţiei ucrainene', conform aceluiaşi text.

Ei au convenit, de asemenea, 'să încurajeze reglementarea rapidă a problemelor legate de aprovizionarea cu gaze a Ucrainei, ce sunt în prezent discutate de către reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi Comisiei Europene'. În fine, aceştia 'au planificat să-şi continue contactele în următoarele zile', se mai spune în comunicat.

Autorităţile ucrainene se pregătesc de alegeri prezidenţiale anticipate, perturbate de separatişti înarmaţi proruşi în est, după o campanie marcată de confruntări între insurgenţi şi trupele guvernamentale, ce s-au soldat cu 150 de morţi până în prezent. 

×