x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Tot mai izolat! Putin asistă singur la o slujbă ortodoxă de Crăciun

Tot mai izolat! Putin asistă singur la o slujbă ortodoxă de Crăciun

de Redacția Jurnalul    |    07 Ian 2023   •   12:24
Tot mai izolat! Putin asistă singur la o slujbă ortodoxă de Crăciun
Sursa foto: Hepta

Președintele rus Vladimir Putin a asistat singur, vineri la miezul nopții, la o slujbă religioasă celebrată într-o biserică din Kremlin, cu ocazia Crăciunului ortodox - sărbătorit pe 7 ianuarie - marcat de ofensiva rusă în Ucraina.

Președintele rus a urmărit slujba în Catedrala Buna Vestire, proiectată inițial ca biserică pentru țari, condusă de mai mulți, potrivit unor imagini difuzate de Kremlin, transmite AFP.

În anii precedenți, Vladimir Putin obișnuia să participe la slujbele religioase de Crăciun ortodoxe din provinciile rusești sau de la periferia Moscovei.

Într-un mesaj difuzat sâmbătă, Putin a adresat felicitări creștinilor ortodocși, indicând că această zi inspiră "fapte bune și aspirații". De asemenea, el a spus că se roagă pentru Biserica Ortodoxă, al cărei influent lider, patriarhul Kirill , a susținut pe deplin ofensiva forțelor armate ruse în Ucraina decisă de Vladimir Putin.

Organizațiile bisericești "îi susțin pe soldații noștri care iau parte la o operațiune militară specială”, a declarat președintele rus, folosind termenul oficial al Kremlinului pentru ofensiva din Ucraina.

Patriarhul Kirill a făcut apel la credincioși să sprijine "frații" pro-ruși în timpul ofensivei rusești din estul Ucrainei. De la începutul ofensivei din Ucraina, pe 24 februarie, el a ținut predici în care a dat binecuvântarea sa trupelor rusești, în timp ce a criticat autoritățile ucrainene. Într-o predică de anul trecut, el a spus că moartea în Ucraina "spală toate păcatele". Joi, Patriarhul a cerut Moscovei și Kievului să stabilească o încetare a focului în Ucraina cu ocazia sărbătorii ortodoxe de Crăciun.

Putin a anunțat o încetare unilaterală a focului pentru 36 de ore, însă „duelurile de artilerie” au continuat vineri la Bakhmout, punctul fierbinte al frontului din estul Ucrainei, precum și bombardamentele în alte regiuni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin slujbă crăciun