x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Radu Băjenaru îi ia locul lui Ion Nuică la Secţia Consulară din Chişinău

Radu Băjenaru îi ia locul lui Ion Nuică la Secţia Consulară din Chişinău

de Ovidiu Ciutescu    |    25 Iul 2009   •   00:00

Radu Băjenaru, diplomat cu 30 de ani de experienţă în domeniul consular, a fost numit şef al Secţiei consulare a României la Chişinău. Conform Mediafax, care îl citează pe Alin Şerbănescu - purtătorul de cuvânt al MAE, el a fost deja trimis la post.



Radu Băjenaru este căsătorit, este absolvent al Facultăţii de Drept şi diplomat cu 30 de ani de experienţă, majoritatea în domeniul consular. El a îndeplinit misiuni la Sydney, Belgrad şi Istanbul şi a ocupat funcţia de director al Centrului naţional de vize. Radu Băjenaru a fost numit în locul lui Ion Nuică, care şi-a prezentat demisia, în 13 iulie, în aceeaşi zi în care un cotidian a publicat pe site un articol, însoţit de un film şi de câteva fotografii, susţinând că acestea îl prezintă pe diplomat în ipostaze intime cu o femeie care "pare" a fi angajată a consulatului.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, în urmă cu o săptămână, la Iaşi, că partea română va face o restructurare de substanţă a consulatului de la Chişinău, iar "primii colegi se vor întoarce în scurt timp acasă".

×