x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul - mină de aur pentru producătorul tancurilor Leopard 

Războiul - mină de aur pentru producătorul tancurilor Leopard 

de Redacția Jurnalul    |    30 Ian 2023   •   10:00
Războiul - mină de aur pentru producătorul tancurilor Leopard 
Sursa foto: Agerpres

Rheinmetall (simbol bursier RHM), producător german de vehicule blindate de luptă, înregistrează un avans de 150% pe acţiuni în ultimele 12 luni, la o valoare de piaţă de peste 10 miliarde de euro.

La Frankfurt, indicele bursier DAX afişează un declin de 2,4% în aceeaşi perioadă, potrivit Yahoo Finance.

Grupul produce celebrele tancuri Leopard 2. Săptămâna aceasta, autorităţile germane au anunţat că vor trimite vehiculele blindate în Ucraina şi vor aproba exportul acestora din ţările partenere. Ţara va furniza iniţial 14 tancuri de luptă, logistică şi muniţie. Trupele ucrainene care vor folosi tancurile urmează să se antreneze în Germania.

De asemenea, Rheinmetall a primit recent o comandă din partea forţei armate germane Bundeswehr pentru modernizarea echipamentelor de comandă şi control ale soldaţilor, reiese dintr-un comunicat al companiei. Din acţionariatul grupului fac parte companiile americane de investiţii Harris Associates (pachet de 11,6% din capitalul social), Wellington Management (5,08%), Capital Research & Management (5,05), administratorii de investiţii Fidelity Investments (3%) şi LSV Asset Management (3%) şi Fondul Suveran de Investiţii al Norvegiei (2,8%).

Managerii de active Vanguard Group şi BlackRock deţin participaţii de 2,7%, respectiv 2,25%.

Rheinmetall a avut vânzări la nivel consolidat de 4,1 miliarde de euro în primele nouă luni din 2022, în urcare cu 6,5% faţă de perioada similară a anului precedent, şi un rezultat operaţional de 323 de milioane de euro, plus 9%, conform MarketScreener.

Anul trecut, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că Berlinul va cheltui peste 2% din produsul intern brut (PIB) anual pentru apărare, cât şi o creştere de 100 de miliarde de euro a cheltuielilor militare, având în vedere războiul declanşat de trupele ruseşti în Ucraina. Astfel, Germania a marcat o schimbare majoră de paradigmă în politică externă a ţării de după cel de al Doilea Război Mondial.

De la începerea conflictului din estul Europei pe 24 februarie 2022, acţiunile din industria apărării au afişat evoluţii cu mult peste media pieţelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: producător leopard tancuri