x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Fâșia Gaza. Atac aerian de proporții. Sute de palestinieni au fost răniți sau uciși

Război în Fâșia Gaza. Atac aerian de proporții. Sute de palestinieni au fost răniți sau uciși

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2024   •   18:00
Război în Fâșia Gaza. Atac aerian de proporții. Sute de palestinieni au fost răniți sau uciși
Sursa foto: Hepta

Un atac aerian de proporții a avut loc, sâmbătă, asupra unui oraș din Gaza. Se pare că atacul l-a vizat pe unul dintre organizatorii evenimentului din 7 octombrie. Martorii spun că sunt zeci de victime.

Astfel că atacul israelian l-a vizat pe șeful militar al Hamas, Mohammed Deif, a declarat un oficial de securitate, potrivit Sky News.

Autoritățile din Gaza au spus că cel puțin 71 de persoane au murit și alte 290 au fost rănite în atacul asupra orașului Khan Younis. Spitalul local este copleșit și „nu mai poate funcționa” din cauza numărului mare de victime, au mai relatat martorii.

Hamas a descris lovitura drept „o escaladare gravă”, care dovedește că Israelul nu este interesat de o încetare a focului, în pofida discuțiilor în curs de la Doha și Cairo.

Nu se știe dacă Mohammed Deif și Rafa Salama, un alt lider Hamas, au fost uciși. Reprezentanții armatei israeliene susțin că Deif s-a ascuns într-o clădire din zona umanitară.

Mohammed Deif a fost comandantul secret din spatele atacului surpriză al Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie 2023, care a declanșat războiul devastator din Gaza. El este considerat responsabil pentru moartea a zeci de israelieni în atentate sinucigașe. În ultimii ani, Deif a fost vizat de 7 tentative de asasinat.

×
Subiecte în articol: razboi gaza Israel hamas