x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Fâșia Gaza. Hamas a oprit negocierile de încetare a focului

Război în Fâșia Gaza. Hamas a oprit negocierile de încetare a focului

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2024   •   20:20
Război în Fâșia Gaza. Hamas a oprit negocierile de încetare a focului
Sursa foto: Hepta

Gruparea Hamas a oprit negocierile de încetare a focului în Fâşia Gaza, la o zi după ce un atac israelian care l-a vizat pe liderul militar al acesteia a provocat zeci de morți, au anunțat doi înalți oficiali ai mișcării islamiste palestiniene, citați de AFP.

Atacurile aeriene de sâmbătă al forțelor israeliene au provocat moartea a 92 de palestinieni din tabăra al-Mawasi pentru persoane strămutate în sudul teritoriului, lângă Khan Younis, şi a 20 de palestinieni din tabăra de refugiaţi Al-Shati din oraşul Gaza, în nord.

Totodată, Israelul afirmă că au fost vizați  doi lideri Hamas de rang înalt, Mohammed Deif şi Rafa Salama, şeful aripii militare şi comandantul Hamas de la Khan Younis, în zona Khan Younis, condierați "doi organizatori ai masacrului din 7 octombrie", data atacului din Israel al mişcării islamiste, care a declanşat războiul din Gaza.

"Atacul a fost efectuat într-o zonă împrejmuită gestionată de Hamas unde, potrivit informaţiilor noastre, nu existau civili", a declarat armata israeliană, care precizează că "majoritatea victimelor erau terorişti".

Un înalt oficial Hamas denunță "lipsa de seriozitate" şi "masacrele" israeliene "împotriva civililor neînarmaţi".
"Şeful biroului politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a informat într-o serie de apeluri mediatorii şi părţile interesate regionale" cu privire la decizia de oprire a negocierilor de încetare a focului.

Un alt lider palestinian de rang înalt a anunţat că şeful său militar, Mohammed Deif, este în viaţă.

"Este bine şi supraveghează direct operaţiunile Brigăzilor al-Qassam şi rezistenţa", a precizat acesta.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că nu există "nicio certitudine" că Mohammed Deif şi Rafa Salama au fost "eliminaţi".

×
Subiecte în articol: razboi Israel gaza hamas palestinieni armistitiu