x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 318. Bombardamente în estul Ucrainei. Rusia acuză Kievul de atacuri

Război în Ucraina, ziua 318. Bombardamente în estul Ucrainei. Rusia acuză Kievul de atacuri

de Redacția Jurnalul    |    06 Ian 2023   •   15:57
Război în Ucraina, ziua 318. Bombardamente în estul Ucrainei. Rusia acuză Kievul de atacuri
Sursa foto: Hepta

Pe frondul din Bahmut, în estul Ucrainei, au avut loc bombardamente, scrie AFP.

Forțele ruse transmit că respectă armistițiul de două  zile stabilit unilateral de președintele Vladimir Putin, cu ocazia Crăciunului pe stil vechi și acuză Kievul de continuarea bombardamentelor. 

"În pofida respectării regimului de încetare a focului de trupele ruse, regimul de la Kiev a continuat să bombardeze oraşele şi poziţiile ruse", anunţă Ministerul Apărării de la Moscova, citat de Reuters. 

Reacția instituției vine după ce adjunctul șefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoşenko, a transmis că forțele ruse au bombardat orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei. Acestea au fost auzite pe ambele părți ale frontului din Bahmut.

Bombardamente în estul Ucrainei

În Barmut s-au auzit, vineri, tiruri de artilerie de ambele părți, rusă și ucraineană. Locuitorii se ascund în adăposturi, străzile sunt pustii și în mare parte dispuse. Însă intensitatea bombardamentelor este mai mică.

Totodată, forțele ruse au întreprins două atacuri în orașul Kramatorsk, din estul Ucrainei. 

"Ocupaţii au lovit oraşul Kramatorsk cu rachete de două ori. O clădire rezidenţială a fost lovită. Potrivit informaţiilor preliminare, nu sunt victime", a scris Kirilo Timoşenko pe Telegram.

Președintele Vladimir Putin a declarat un armistițiu temporar, timp de două zile, pentru sărbătoarea Crăciunului pe rit vechi, după un apel lansat celor doupă părți aflate în conflict, de către patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse, Kiril. Ucraina nu a fost de acord și a acuzat o manevră a forțelor ruse.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia