x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 320. Volodimir Zelenski spune că forțele ucrainene își mențin pozițiile în două orașe din Donbas

Război în Ucraina, ziua 320. Volodimir Zelenski spune că forțele ucrainene își mențin pozițiile în două orașe din Donbas

de Redacția Jurnalul    |    09 Ian 2023   •   12:40
Război în Ucraina, ziua 320. Volodimir Zelenski spune că forțele ucrainene își mențin pozițiile în două orașe din Donbas
Sursa foto: Hepta

Război în Ucraina, ziua 319. 

Armata ucraineană respinge atacurile forțelor ruse asupra orașului Bahmut din regiunea Donbas și se mențin pe poziții în apropierea localității Soledar. 

"Bahmut rezistă în pofida a orice. Şi chiar dacă cea mai mare parte a oraşului a fost distrusă de loviturile ruseşti, soldaţii noştri resping încercările constante ale ruşilor de a avansa. Soledar rezistă, chiar dacă distrugerile sunt aici şi mai mari, iar situaţia este foarte dificilă", a spus șeful statului ucrainean, citat de dpa. 

Totodată, generalul Oleksandr Sîrski, comandantul Grupului de Forţe Est, s-a aflat în vizită pe linia frontului pentru întărirea apărării, transferul de luptători și intensificarea focului. Acesta a decorat mai mulți militari în Bahmut şi Soledar.

De cealaltă parte, fondatorul grupării Wagner, Evgheni Prigojin, spune că minele din jurul celor două orașe dispun de "structuri defensive unice şi istorice sub forma unei reţele de oraşe subterane", potrivit Ukrinform.

Tot partea ucraineană transmite că în zona Bahmut se înlocuiesc trupele ruse, locul unităților Wagner fiind luat de armata rusă. De asemenea, luptătorii Wagner sunt mutați în apropiere de Soledar pentru reaprovizionare şi completare.

De cealaltă parte, separatiștii pro-ruși din regiunea Donețk spun că au preluat controlul asupra unui sat din apropiere de Bahmut, scrie AFP.
Satul Bahmutsk se află la nord-est de Bahmut. 

Orașul Bahmut este bogat în mine de sare și podgorii. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: razboi ucraina