x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Forțele Kievului și Moscovei au lansat atacuri aeriene de amploare. Zeci de civili răniți

Război în Ucraina. Forțele Kievului și Moscovei au lansat atacuri aeriene de amploare. Zeci de civili răniți

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2023   •   18:40
Război în Ucraina. Forțele Kievului și Moscovei au lansat atacuri aeriene de amploare. Zeci de civili răniți
Sursa foto: Hepta

În ultimele 24 de ore, forțele aeriene ucrainene au lansat 17 atacuri asupra trupelor ruse. Forțele Moscovei au lansat 33 de atacuri aeriene.

Zeci de oameni au fost răniți în timpul bombardamentelor lansate de forțele ruse asupra orașului Herson, potrivit Sky News.

Până acum au fost raportați 23 de oameni răniți, printre care și 3 copii, a anunțat Ministerul de Interne de  la Kiev.

„Artileria a fost folosită împotriva populației civile. Exploziile au răsunat în mai multe cartiere ale orașului deodată", a explicat ministerul ucrainean pe Telegram.

Printre răniți se află un băiat de 15 ani și două fete de 11 și de 16 ani. Toate victimele au avut nevoie de asistență medicală, au mai anunțat autoritățile. De asemenea, în timpul atacului au fost avariate clădiri și elemente de infrastructură.

Totodată, forțele aeriene ucrainene au lansat 17 atacuri asupra trupelor ruse, în ultimele 24 de ore, anunță Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, citat de  EFE.
"Pe parcursul ultimei zile, aviaţia forţelor de apărare a efectuat 17 atacuri asupra unor zone în care erau concentrate trupe inamice. De asemenea, soldaţii noştri au distrus un elicopter de atac inamic Ka-52 şi şapte vehicule aeriene fără pilot de recunoaştere tactico-operaţională.

Pe parcursul zilei, unităţile de rachete şi artilerie au atacat un post de comandă, 3 zone de concentrare inamică, 5 unităţi de artilerie în poziţii de tragere, 4 staţii de război electronic şi alte 2 instalaţii inamice importante".

De cealaltă parte, forțele ruse au întreprins un atac asupra regiunii Kiev cu 6 rachete balistice Kh-47 Kinjal lansate din aer şi 6 rachete de croazieră Kalibr, toate doborâte de antiapărarea ucraineană.

Forțele ruse au realizat 33 de atacuri aeriene şi 59 cu sisteme de rachete cu lansare multiplă.

Acestea se concentrează pe direcţiile Liman, Bahmut, Avdiivka şi Marinka, iar în ultimele 24 de ore au avut loc 36 de confruntări.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Herson raniti