x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 319. Zelenski invocă afirmațiile false ale Moscova despre încetarea focului

Război în Ucraina, ziua 319. Zelenski invocă afirmațiile false ale Moscova despre încetarea focului

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2023   •   08:10
Război în Ucraina, ziua 319. Zelenski invocă afirmațiile false ale Moscova despre încetarea focului
Sursa foto: Hepta

Duminică, 8 ianuarie 2023, este cea de-a 319-a zi de război în Ucraina.

Zelenski invocă afirmațiile false ale Moscova despre încetarea focului

În mesajul său video nocturn, președintele Volodimir Zelenski a declarat că armistițiul rusesc nu a fost respectat în locuri precum Bakhmut, calificând afirmațiile Moscovei drept "false".

"Astăzi, lumea a putut să vadă încă o dată cât de false sunt cuvintele de orice nivel venite de la Moscova. Au spus ceva despre o presupusă încetare a focului. Dar realitatea este că obuzele rusești au lovit din nou Bakhmut și alte poziții ucrainene”, a spus președintele ucrainean.

"S-a confirmat încă o dată: doar expulzarea ocupanților ruși de pe teritoriul ucrainean și eliminarea oricărei posibilități pentru Rusia de a exercita presiuni asupra Ucrainei și a întregii Europe va însemna restabilirea liniștii, a securității și a păcii”, a continuat el.

În ciuda faptului că Vladimir Putin a declarat o "încetare a focului" de-a lungul liniei de front, trupele rusești au continuat să efectueze lovituri, susține Ucraina.

Statul Major General al Ucrainei susține că forțele de la Kremlin au lansat nouă atacuri cu rachete, trei atacuri aeriene și au efectuat 40 de bombardamente în ultima zi.

Atacurile au vizat infrastructura civilă, provocând victime în rândul populației civile, a precizat departamentul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Ucraina