x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul Coranului: Turcia și Occidentul își avertizează pe rând cetățenii

Războiul Coranului: Turcia și Occidentul își avertizează pe rând cetățenii

de Redacția Jurnalul    |    29 Ian 2023   •   20:00
Războiul Coranului: Turcia și Occidentul își avertizează pe rând cetățenii
Sursa foto: Hepta

Turcia şi-a avertizat cetăţenii care doresc să călătorească în privința intoleranţei religioase în Europa şi a rasismului în Statele Unite, la o zi după un apel la vigilenţă din partea ţărilor occidentale, care și-au pus în gardă proprii cetățeni în faţa riscului de atentate pe teritoriul turc, informează AFP.

Acest apel – formulat de Washington, Paris, Berlin și Roma - de a evita locurile în care există adunări publice sau aglomerări mari de persoane, în Turcia, a venit după ce exemplare din Coran au fost arse în Suedia şi Danemarca, în timpul unor manifestaţii anti-turce.

O notificare a Ministerului de Externe de la Ankara îi informează pe turiştii turci că există „niveluri periculoase de intoleranţă şi ură religioasă în Europa”. Un alt comunicat susţine că, „recent, au avut loc atacuri verbale şi fizice împotriva străinilor şi acte rasiste în Statele Unite”.

Aceste tensiuni cresc, pe fondul blocării de către Turcia, din luna mai, a extinderii Alianţei Nord-Atlantice la Suedia şi Finlanda, cerând în schimb, mai ales autorităţilor de la Stockholm, extrădarea unor refugiaţi kurzi pe care Ankara îi consideră „terorişti”.

Turcia şi Ungaria sunt singurele ţări ale NATO care încă nu au ratificat în parlament aderarea la Alianţă a Suediei şi Finlandei. Ungaria ar urma să finalizeze procedura luna viitoare.

 

×
Subiecte în articol: turcia occidentul