x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul din Ucraina: Trupele ucrainene avansează spre Izyum, lupte grele se dau în Donbas

Războiul din Ucraina: Trupele ucrainene avansează spre Izyum, lupte grele se dau în Donbas

09 Aug 2022   •   09:27
Războiul din Ucraina: Trupele ucrainene avansează spre Izyum, lupte grele se dau în Donbas
Sursa foto: Hepta

Ucrainenii anunță că marți sunt bombardamente intense de-a lungul liniilor de front, dar și lupte grele în diferite regiuni, potrivit Sky News.

Lupte grele au fost raportate în apropiere de orașul Donetsk din estul țării, unde oficialii ucraineni au declarat că trupele rusești lansează valuri de atacuri în încercarea de a prelua controlul asupra regiunii industrializate Donbas.

„Situația din regiune este tensionată, bombardamentele sunt constante pe toată linia frontului ... Inamicul folosește, de asemenea, foarte mult atacurile aeriene. Inamicul nu are niciun succes. Regiunea Donețk rezistă", a declarat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kyrylenko.

În apropiere de Harkov, în nord-est, trupele ucrainene au capturat orașul Dovhenke și înaintează spre Izyum, a declarat consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych.

„Situația este foarte interesantă. Forțele ucrainene se deplasează cu mult succes. Încercările Rusiei de a recâștiga terenul pierdut nu au avut succes. Ucraina ar putea sfârși prin a le încercui", a adăugat el.

În sud-est, în regiunea Herson, podul cheie Antonovskyi peste râul Dnipro a fost vizat din nou de forțele ucrainene care încearcă să întrerupă liniile de aprovizionare rusești. Iuri Sobolevsky, adjunctul șefului consiliului regional din Herson, a declarat că podul a fost grav avariat în urma unor „acțiuni desfășurate peste noapte".

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ucraina