x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Reforma - Batalia pe "serviciile" britanice

Reforma - Batalia pe "serviciile" britanice

de Anca Aldea    |    01 Mar 2007   •   00:00
Reforma - Batalia pe "serviciile" britanice

Ministerul britanic de Interne va fi transformat intr-o structura intacta - Ministerul National de Securitate - focusata pe chestiuni legate de terorism si securitate nationala, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Zilele acestea se discuta la Londra ultimele detalii. Ziarul aminteste ca planul, care apartine ministrului de Interne, John Reid, si a fost deja analizat de seful Guvernului, Tony Blair, face parte din strategia de lupta impotriva terorismului.

ATRIBUTII. Noile schimbari ar insemna ca Ministerul de Interne va fi responsabil pentru crima organizata, strategia antitero, MI5 (serviciul de informatii interne), imigratie si nationalitate, pasapoarte, droguri si comportament antisocial. Potrivit unor informatii, exista discutii la Londra de a atribui responsabilitatea pentru inchisori, eliberari conditionate, politica penala, sentinte si victime Departamentului pentru Afaceri Constitutionale condus de Lordul Falconer. Saptamana aceasta au avut loc mai multe dezbateri pentru a stabili bugetele si personalul necesar.

NEMULTUMIRE. Desi informatiile nu au fost confirmate oficial, cotidianul sustine, citand surse din administratia britanica, ca serviciul britanic de informatii externe, MI6, nu ar fi multumit sa ii raporteze laburistului John Reid, in loc sa colaboreze cu Margaret Beckett, ministrul de Externe al Marii Britanii.

Ministrul Reid a declarat in repetate randuri ca, daca ar lucra impreuna si ar raspunde in fata aceluiasi om, cele doua servicii MI6 si MI5 ar fi mai eficiente in lupta cu terorismul, relateaza cotidianul Daily Telegraph.

×
Subiecte în articol: externe