x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ceremonie istorică! Regele Charles și Regina Camilla au acordat pentru prima dată un titlu regal unei capre

Ceremonie istorică! Regele Charles și Regina Camilla au acordat pentru prima dată un titlu regal unei capre

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2024   •   22:30
Ceremonie istorică! Regele Charles și Regina Camilla au acordat pentru prima dată un titlu regal unei capre
Sursa foto: Facebook Guernsey Press

Într-o ceremonie istorică, Regele Charles și Regina Camilla au acordat pentru prima dată un titlu regal unei capre. Tamsin, o capră Golden Guernsey de opt ani, a devenit simbolul recunoașterii internaționale a noii rase regale, denumită de acum Royal Golden Guernseys.

Ceremonia a avut loc în Guernsey, marcând prima vizită a monarhilor britanici în insulă. Proprietarul caprei, Joe Corr, un băiat de doar nouă ani, a avut un rol esențial în eveniment. Înainte de ceremonie, Joe a spălat-o pe Tamsin cu șampon Head & Shoulders pentru a se asigura că arată impecabil.

După ce Regele Charles a pus un clopoțel în jurul gâtului caprei, Joe a explicat pentru Sky News cum a trăit această experiență memorabilă. "Este ceva ce nu voi uita niciodată," a declarat tânărul proprietar.

Acordarea unui titlu regal este un eveniment rar și extrem de special, necesitând aprobarea Cabinet Office și respectarea unor standarde stricte. Istoria rasei Golden Guernsey este de asemenea fascinantă, fiind protejată de la măcelărire în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Vizita monarhilor în Insulele Canalului a atras mulțimi impresionante, oamenii profitând de ziua liberă suplimentară pentru a-i întâmpina pe Regele și Regina Angliei, potrivit Antena 3 CNN.

×