x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: Paștele nu este anulat. Știm că noul coronavirus nu ne va învinge

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: Paștele nu este anulat. Știm că noul coronavirus nu ne va învinge

12 Apr 2020   •   16:55
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii: Paștele nu este anulat. Știm că noul coronavirus nu ne va învinge
Sursa foto: antena3

Regina Elisabeta a II-a a Regatului a tinut un discurs britanicilor în care i-a asigurat că Paștele nu este anulat iar pandemia de coronavirus nu va învinge. 
Monarhul are 93 de ani și este șeful suprem al Bisericii Anglicane. 
"Anul acesta Paştele va fi diferit pentru mulţi dintre noi, însă păstrând distanţa avem grijă de siguranţa celorlalţi. Dar Paştele nu este anulat; într-adevăr avem nevoie de Paşte la fel ca oricând", a spus ea.

Duminica trecută regina Elisabeta s-a adresat britanicilor într-un mesaj televizat, fiind pentru a cincea oară când a făcut acest lucru în timpul lungii sale domnii, de 68 de ani. Ea le-a spus britanicilor că dacă suportă măsurile de restricție a circulaţiei şi de autoizolare, pandemia va fi învinsă. Aceasta s-a referit şi la experienţa sa din Cel De-al Doilea Război Mondial.

"Descoperirea lui Iisus înviat în prima zi de Paşte le-a oferit celor care-l urmau noi speranţe şi un scop nou, şi cu toţii avem ce învăţa de aici. Ştim că noul coronavirus nu ne va învinge. Oricât de neagră pare moartea - în special pentru cei care suferă îndureraţi - lumina şi viaţa sunt mai puternice. Fie ca flacăra vie a speranţei de Paşte să ne călăuzească spre viitor", a spus ea, într-un mesaj audio difuzat pe Twitter.

Regina este de obicei însoţită de alţi membri importanţi ai familiei regale la slujba de Paşte organizată la Palatul Windsor, unde locuieşte alături de soţul său, prinţul Philip, în vârstă de 98 de ani. Anul acesta însă nu a avut loc serviciul religios, pentru a fi respectate restricţiile privind păstrarea distanţei sociale care au dus la interzicerea participării la slujbe în biserici.

"Le doresc tuturor creştinilor, indiferent de apartenenţa lor la o biserică sau alta, Paşte binecuvântat", a mai spus regina.

×