x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chişinău: Guvernul Filip a primit vot de încredere în parlament. În stradă se cere demisia noului Guvern

Chişinău: Guvernul Filip a primit vot de încredere în parlament. În stradă se cere demisia noului Guvern

20 Ian 2016   •   17:25
Chişinău: Guvernul Filip a primit vot de încredere în parlament. În stradă se cere demisia noului Guvern
Sursa foto: Foto: Andrei Fornea

Parlamentul Republicii Moldova a aprobat miercuri programul de activitate al guvernului şi lista cabinetului de miniştri în frunte cu premierul Pavel Filip, informează Radio Chişinău, Agora.md şi Unimedia.

Şedinţa parlamentului la care a fost învestit guvernul Filip a durat 32 de minute. În favoarea noului cabinet de miniştri au votat 57 de parlamentari.

'Mulţumesc colegilor din Partidul Democrat (PDM) pentru susţinere. Mulţumesc colegilor din Partidul Liberal (PL) şi grupurilor create. Voi face eforturi pentru a menţine un dialog constructiv cu cei din noua majoritate, dar şi cu deputaţii din opoziţie. Nu în ultimul, rând mulţumesc reprezentanţilor corpului diplomatic acreditat la Chişinău', a declarat Pavel Filip.

Potrivit Constituţiei Republicii Moldova, şeful statului urmează să numească noul executiv. Ulterior, în cel mult trei zile, membrii cabinetului de miniştri vor depune jurământul de credinţă în faţa preşedintelui ţării, iar din acel moment noul executiv îşi începe activitatea oficial.

Liderul partidului Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a îndemnat mulţimea adunată în jurul parlamentului să înconjoare clădirea. Mulţimea scandează 'Ruşine', 'Trădători' şi cere anularea votului.

Clădirea Parlamentului este înconjurată de reprezentanții forțelor de ordine care s-au aranjat în câteva cordoane. Protestatarii s-au îmbrâncit cu forțele de ordine și strigau: „Hoții”, relatează UNIMEDIA.

×
Subiecte în articol: chisinau