x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Restricțiile din Germania s-ar putea menține până în septembrie 2021

Restricțiile din Germania s-ar putea menține până în septembrie 2021

05 Feb 2021   •   11:48
Restricțiile din Germania s-ar putea menține până în septembrie 2021

Restricțiile impuse în Germania pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 ar putea fi menținute până la jumătatea lunii septembrie, iar revenirea la activitatea normală a companiilor s-ar putea realiza la sfârșitul acestui an, arată un studiu al Institutului de Cercetare Economică Ifo, citată de Reuters.

Mediul de afaceri din această țară se așteaptă că restricțiile vor mai fi în vigoare peste 7 luni, iar revenirea la situația obișnuită se va întâmpla după mai mult de 10 luni. Totodată, comerțul va reveni cel mai repede va reveni la normal, iar cele mai mari întârzieri vor fi în sectorul furnizorilor de servicii.

"Procesul de vaccinare, aflat în desfăşurare, nu are încă un impact decisiv", a declarat Klaus Wohlrabe, director la Ifo.

Încredere antreprenorilor a scăzut dramatic în luna ianuarie 2021, ajungând la cel mai jos nivel din ultimele șase luni. Acest lucru se întâmplă după ce analiștii economici estimaseră o creștere a entuziasmului oamenilor de afaceri. 

Restricțiile impuse de autoritățile de la Berlin în noiembrie 2020,  au fost extinse până la 14 februarie, cu reguli mai stricte privind purtarea măștilor de protecție în magazine și în transportul public. Totodată, școlile, centrele culturale, magazinele mici, barurile și restaurantele sunt închise.

Cercetarea a fost realizată asupra a 9.000 de companii.




 

×
Subiecte în articol: germania restricţii COVID