x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roboții ar putea primi undă verde să ucidă! Propunere șocantă a poliției din San Francisco

Roboții ar putea primi undă verde să ucidă! Propunere șocantă a poliției din San Francisco

de Redacție Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   11:10
Roboții ar putea primi undă verde să ucidă! Propunere șocantă a poliției din San Francisco
Sursa foto: Hepta

Roboții ar putea ucide, în circumstanțe rare și excepționale, atunci când riscul de pierdere a vieții este iminent și nu există alte opțiuni disponibile. Aceasta este propunerea poliției din San Francisco, anunță Fox News.

La fel ca dronele, roboții din zonele urbane ar putea primi undă verde să ucidă. Este propunerea poliției din San Francisco, California. Ideea este de a permite roboților „de tip militar” să folosească forța letală în situații care pun viața în pericol, dar și în alte cazuri extreme.

Un proiect al Departamentului de Poliție din San Francisco prezintă modul în care vor fi folosiți cei 17 roboți, controlați de la distanță, folosiți adesea pentru dezamorsarea bombelor și manipularea materialelor periculoase. "Roboții nu vor fi utilizați în afara antrenamentelor și simulărilor, a reținerilor de infractori, a incidentelor critice, a circumstanțelor urgente, a executării unui mandat sau în timpul evaluării dispozitivelor suspecte", se arată în proiectul citat de Fox News.

"Roboții vor fi folosiți ca opțiune de forță letală doar atunci când riscul de pierdere a vieții cetățenilor sau a ofițerilor este iminent și depășește orice altă opțiune de forță de care dispune Departamentul de Poliție din San Francisco", se arată în proiect. Fox News amintește că, în 2016, Departamentul de Poliție din Dallas a folosit un dispozitiv exploziv atașat la un robot pentru a ucide un suspect în atacul coordonat de lunetiști în urma căruia au fost uciși cinci ofițeri. La momentul respectiv, experții au declarat că a fost prima dată când forțele de ordine au folosit un robot în scopuri letale.

 

×
Subiecte în articol: roboti dreptul de a ucide