x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Forum

ROMANI IN LUME/Forum

23 Oct 2004   •   00:00

23 OCTOMBRIE 2004

Prietenia

O tanara povesteste despre pataniile ei la Ambasada Statelor Unite ale Americii din Ungaria. "Fiind in Ungaria, aveam foarte putine sanse de a calatori in America. In momentul in care am primit chemarea din partea prietenilor mei, m-am conformat celor spuse de ei si m-au asigurat ca o sa iau viza foarte usor. De unde?!

M-am prezentat si eu la Ambasada din Budapesta si, dupa ce-am completat formularul, doamna de la ghiseu m-a luat la intrebari - cum, unde si de ce vreau eu sa merg in America. Fiind indrumata de prieteni ce sa raspund, am spus ca suntem «prieteni de familie». Bomba a cazut cand m-au intrebat «ce fel de prieteni»? Oare ce fel de relatie poate sa fie cand le spui clar ca suntem «prieteni de familie»? De cinci ori au pus aceeasi intrebare… si sa crap daca am stiut ce vor. Imi venea sa-mi strecor mana pe sub geam si s-o iau pe «doamna» de par. Pana la urma mi-a spus ca nu-mi da viza pana nu-i spun ce fel de prieteni suntem. Am sunat imediat in America si le-am spus prietenilor patania de la Ambasada… Bineinteles ca au zis sa ma duc din nou.

Aceeasi problema, aceleasi intrebari, aceeasi decizie… nu-ti dam viza. De data asta cei din America s-au infuriat si au dat ei telefon la Ambasada, au vorbit direct cu doamna consul. Raspunsul? Spune-i sa vina din nou si la intrebare sa raspunda cu «sunt prietena cu sotia lui». Mai tarziu am aflat ca doamna consul credea ca eu vin in America sa fiu concubina prietenului meu, care era casatorit si cu doi copii." @ Randunica

×
Subiecte în articol: diaspora