x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info - 2 octombrie 2004

ROMANI IN LUME/Info - 2 octombrie 2004

02 Oct 2004   •   00:00
SERVICIU. Romanii aflati in Spania, indiferent de motivul sederii lor pe taramurile spaniole, ar putea beneficia in curand de un nou serviciu, un pachet de stiri din tara direct pe telefonul mobil, informeaza Romanian Global News. Oferta de servicii vine din partea agentiei EFE. Ea va fi indreptata la inceput catre imigrantii ecuatorieni si columbieni. Ei reprezinta comunitatile latino-americane cu cea mai mare pondere in Spania. Daca stirile trimise prin SMS vor avea succes, EFE il va pune la dispozitia tuturor imigrantilor latino-americani din Spania. Urmatorul pas ar fi disponibilitatea acestui program si pentru alte comunitati: romani sau marocani, aflati si ei in numar foarte mare in tara iberica. Noul serviciu va costa aproximativ 60 de centi pe saptamana pentru serviciul de mesaje SMS. Mai exista un tip de abonament, pentru mesaje MMS, in valoare de un euro pe saptamana, care va include buletine zilnice de stiri cu fotografii si texte.

FOTBAL ANTIRASIST. Asociatiile romanilor din Italia sunt invitate sa participe la un turneu de fotbal al asociatiilor, ce se va desfasura in curand pe teritoriul italian. Evenimentul este deja la cea de-a III-a editie a sa. Evenimentul este promovat de asociatia antirasista "Assata Shakur" din Ancona. Aceasta asociatie isi propune sa promoveze si sa dezvolte o constiinta antirasista prin cultura, muzica si sport, informeaza Romanian Global News. Aceasta asociatie a fost infiintata in ianuarie 2001. "Assata Shakur" doreste in mod deosebit prevenirea rasismului, promovand initiative sociale si organizand contacte cu cetatenii straini.

FESTIVAL. In Seatle, credinciosii ortodocsi se aduna la un "bazar". Astazi, intre orele 11:00 si 18:00, si dumnica, intre orele 11:00 si 17:00, Biserica Trei Ierarhi impreuna cu preotii de la Catedrala Ortodoxa Rusa va invita la un "Festival-Bazar". In cadrul acestui eveniment, dansatorii celor doua biserici vor oferi un program artistic alcatuit din dansuri populare. Romanii au pregatit de asemenea si un stand alimentar. De la acest punct de desfacere se vor servi mititei, sarmale si dulciuri. Adresa: Seatle, 400 Yale Ave., colt cu Harisson.

Grupaj realizat de Costin Anghel

×
Subiecte în articol: diaspora