x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/INFO

ROMANI IN LUME/INFO

15 Dec 2004   •   00:00

16 decembrie 2004
INTALNIRE CORALA. Biserica Ortodoxa Romana din Apateu, Ungaria, va gazdui, in data de 18 decembrie, traditionala intalnire corala de Craciun. La acest eveniment sunt invitati sa colinde Corul "Pro Musica" din Giula, corul credinciosilor din Sacal si corul studentilor de la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Oradea. Invitatul special al acestei intalniri va fi Preasfintitul Episcop Sofronie. Programul coral va incepe la ora 17:00. (Costin Anghel)

AFACERI. Companiilor din Romania le este din ce in ce mai greu sa porneasca afaceri pe teritoriul Etiopiei, relateaza Daily Monitor. Marius Nicolescu, delegatul insarcinat cu afaceri al Ambasadei Romaniei in Etiopia, a declarat ca multe dintre firmele din Romania s-au aratat interesate sa investeasca in regiune, insa oferta lor a fost respinsa de intreprinzatorii de la Addis Ababa. Motivul respingerii, sustin oamenii de afaceri din capitala Etiopiei, este tehnologia foarte slaba a acestui stat si, mai ales, caracterul oamenilor. Rezidentii etiopieni sustin ca tara lor nu este pregatita inca pentru schimbari majore. Cu toate acestea, companiile din Romania au trimis in Etiopia materiale de constructii si 40 de automobile marca Dacia. (Anca Alexe)

ARESTATI. Un grup de 12 romani, cu varste cuprinse intre 19 si 39 de ani, au fost arestati la Solana de Los Barros, Extremadura, pentru ca furau masline, informeaza publicatia Hoy Digital. Desi romanii le-au lasat o gaura considerabila in buget celor mai mari agricultori, autoritatile spaniole au reusit sa-i prinda la timp. Ultima lovitura a grupului a avut loc la data de 24 noiembrie, pe proprietatea lui Victor Matas. Potrivit autoritatilor, romanii castigau foarte multi bani din vanzarea maslinelor. (Anca Alexe)

COLINDE. Stefan Hrusca va sustine un nou concert in Germania. Vineri, 17 decembrie, cu incepere de la ora 20:00 si pana la ora 23:00, Stefan Hrusca va colinda romanilor la Biserica Sfantul Mihail din Köln, Brüsseler Platz 1, 50674. Pentru adulti pretul unui bilet este de 15 euro, iar pentru copii pretul este de 6 euro. (Costin Anghel)

×
Subiecte în articol: diaspora