x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/INFO

ROMANI IN LUME/INFO

12 Dec 2004   •   00:00

13 decembrie 2004
AREST. O retea de hoti de nationalitate romana, alcatuita din 10 persoane, a fost arestata pe teritoriul francez de catre autoritatile din Marsilia, informeaza publicatia "20 Minutes". Potrivit ofiterilor de politie, romanii erau cautati de foarte mult timp din cauza cantitatilor mari de produse pe care le furau din magazine. "Au furat de toate. De la CD-uri, produse de cosmetica si bijuterii, pana la adidasi si alte articole vestimentare. Dupa calculele noastre, valoarea bunurilor este estimata la circa 120.000 de euro. Au furat in cantitati industriale, dar cu siguranta au mai si vandut", au declarat surse din cadrul Inspectoratului de Politie din regiunea Lancon-de-Provence. SERBARE. Casa Batranilor si Caminul Cultural din Micherechi, Ungaria, organizeaza, pe data de 15 decembrie, "Craciunul varstnicilor". In cadrul programului cultural-folcloric vor interpreta cantece si dansuri populare copiii grupei mari de la gradinita, elevii scolii generale si ansamblul de dansatori ai comunei. Corul credinciosilor ortodocsi va sustine un recital de muzica crestina. Intalnirea va incepe la ora 13:00.

PETRECERE. Centrul Cultural roman din Londra si Ambasada Romaniei din Londra vor organiza, la data de 18 decembrie, Petrecerea de Craciun a romanilor aflati in capitala Marii Britanii. In cadrul acestui eveniment, copiii il vor putea intalni pe Mos Craciun, vor canta colinde si vor recita poezii. Intrarea va avea loc pe baza de invitatie, care poate fi procurata fie prin accesarea site-ului mail@romanianculturalcentre.org.uk, fie prin elaborarea unei cereri de inscriere la sediul unde va avea loc petrecerea: strada Belgrave Square, numarul 1, Londra SW1X 8PH.

FONDURI. Asociatia ARC impreuna cu Biserica Sfantul Gheorghe au initiat un nou proiect, intitulat Pro-Vita, care are ca scop colectarea de fonduri si haine pentru orfanii din Romania, informeaza site-ul ARCweb.ca. Cele doua institutii colecteaza haine pentru nou-nascuti si pentru copiii pana la varsta de 3 ani. Biserica Sfantul Gheorghe face apel la toti cei care au posibilitati sa doneze bani sau obiecte vestimentare. Hainele pot fi lasate la Biserica Sfantul Gheorghe din Toronto, strada Rosethorn, numarul 247.

×
Subiecte în articol: diaspora