x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

01 Dec 2004   •   00:00

2 DECEMBRIE 2004
PROTOCOL. Potrivit unei hotarari aprobate de Guvernul roman, schimbul de stagiari intre Franta si Romania va fi reglementat, informeaza Rompres. Astfel, lucratorii romani care se vor angaja in Franta vor beneficia de o protectie mai buna, acest stat trebuind sa respecte principiul egalitatii de tratament in materie de angajare, conditiile de munca si salarizare. Conform acordului intre cele doua parti, legislatia de securitate sociala in vigoare in statul gazda este aplicabila atat stagiarilor, cat si angajatorilor. Protocolul cuprinde si prevederi referitoare la stabilirea unei baze de date privind candidaturile si ofertele de angajare, procedura de solutionare a cererilor de angajare, atributiile diferitelor institutii in domeniu, precum si modul de selectare si gestionare a candidaturilor.

CERERE. Cetatenii romani care si-au schimbat numele sau prenumele in strainatate si detin atat pasapoartele emise de autoritatile din alte tari pe noul nume, cat si documentele prin care li s-a aprobat aceasta schimbare se vor putea adresa cu cereri, pentru a solicita inscrierea acestor mentiuni, primariilor care au in pastrare actele lor de stare civila, a informat Inspectoratul National pentru Evidenta Persoanelor. Cererea va fi insotita de documentul de schimbare a numelui si/sau prenumelui, emis de autoritatile straine, in original si doua copii xerox, si de traducerea legalizata a documentului, in original si doua copii xerox, care se va face la un notar public din tara sau la oficiul consular de cariera al Romaniei din tara de resedinta a solicitantului.

TURNEU. Grupul Phoenix a sosit in Canada la data de 29 noiembrie si va sustine primul turneu din istoria trupei pentru comunitatile de romani. Agentia de impresariat artistic Karma Production a organizat primul turneu nord-american al formatiei romanesti, informeaza RGN Press. Initial au fost programate trei spectacole, pe 3 decembrie la Ottawa, pe 4 decembrie la Montreal si 5 decembrie la Toronto. Pentru ca biletele s-au epuizat pentru concertul de la Toronto, organizatorii au programat repetarea spectacolului la data de 9 decembrie. Formula in care grupul Phoenix va intra pe scena este: Nicu Covaci, Josef Kappl, Mircea Baniciu, Ovidiu Lipan Tandarica si Cristian Claudiu Gram.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora