x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/INFO

ROMANI IN LUME/INFO

19 Oct 2004   •   00:00

19 octombrie 2004

FOLCLOR. Societatea romano-germana pentru etnografie si folclor din Kaiserslautern organizeaza turneul folcloric "Sibiu 2007". Motivul este oferit de desemnarea Sibiului, alaturi de Luxembourg, drept Capitala Culturala Europeana 2007.

Protagonisti in spectacolele organizate cu aceasta ocazie vor fi: Ionut Fulea, Ionele Morutan, Robert Tarnaveanu, Olguta Berbec. Vor acompania Ilie Secheli si Victor Georgean la acordeon, Teodor Rusu la vioara si Alin Oltean la clarinet.

Spectacolul are loc in urmatoarele localitati:
20 octombrie - Luxembourg
21 octombrie - Paris
22 octombrie - Merzig
23 octombrie - Bruxelles
24 octombrie - Koln tel.+fax: 0049630 26090093
e-mail: folclor@t-online.de

FESTIVAL. La Bichisbaba, in Ungaria, oamenii se pregatesc pentru un festin culinar. In zilele de 21-24 octombrie se va organiza traditionalul festival al carnatilor. Programul de patru zile se va desfasura pe platoul din fata Salii Sporturilor. Se vor sarbatori varstnicii si vor avea loc diferite concursuri si demonstratii, informeaza Romanian Global News. De asemenea, se vor putea gusta preparatele din carne, dar si vinurile expuse la Csaba Center.

Vor avea loc concerte de muzica usoara si spectacole folclorice. Se va organiza o tombola si o licitatie de vinuri si carnati. Vor urca pe scena: virtuozul Edvin Marton, formatia Benko Dixieland Band, La Bomba, Bekes Banda sau formatia lui Santa Ferenc jr. Expozitia si targul pot fi vizitate zilnic intre orele 11:00 si 19:00.
×
Subiecte în articol: diaspora