x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info - 9 octombrie 2004

ROMANI IN LUME/Info - 9 octombrie 2004

09 Oct 2004   •   00:00
ISRAEL. Muncitorii romani nu mai sunt cautati in Israel, informeaza cotidianul Haaretz. Muncitorii israelieni au spus ca vremea in care Israelul avea nevoie de muncitori straini a trecut, iar in locul lor firmele de constructii au inceput sa angajeze muncitori autohtoni.

"Muncitorii romani erau mai ieftini decat noi... Acum un an si jumatate ei ne luau toate locurile de munca", au declarat cativa muncitori cotidianului israelian. Dar muncitorii romani, chinezi , moldoveni sau turci nu mai sunt asa cautati astazi. Nivelul de muncitori straini pe care ii poate primi Israelul a scazut de la 45.000 la 20.000 in 2004. Aproximativ 25.000 de muncitori straini care stateau ilegal in Israel au fost deportati.

TRADITIONAL. O romanca a castigat locul al doilea la concursul de costume populare la Wayne Southend University. Irina Cotfas, studenta in anul al doilea la specializarea antropologie culturala, a purtat un costum care apartinea familiei ei de cateva zeci de ani. A purtat o ie alba si o fusta neagra si s-a incins cu un brau tricolor, care se poarta la ocazii speciale in regiunea Sibiului.

"Aveam costumul acasa si ai mei au incercat sa-l pastreze. Am decis sa particip la concurs azi, pentru ca face parte din ceea ce studiez si pentru ca e cultura poporului meu", a spus studenta. Irina a ajuns in SUA in 1987, cand parintii sai au parasit Romania.

PARTY. Disco-ro organizeaza in colaborare cu Atlanticos Bandn o petrecere "Latino Portugal Party" la discoteca romaneasca din Düsseldorf, in Germania. Alaturi de muzica Merengue si Latino, se va auzi si muzica romaneasca, spun organizatorii. Data la care va avea loc evenimentul este sambata, 16 octombrie. Petrecerea va incepe la ora 20:00. Invitati sunt Nadine D., D"-Mi-N" Band si DJ Scorpio. Intrarea costa 8 euro. Informatii puteti gasi la tel +49 (0) 172 299 291 4 , la +49 (0) 173 521 095 2 sau http://www.disco-ro.de.

FLORIDA. Postul de radio Romanian Voice of Florida (RVOF) emite din nou pentru romanii de peste ocean. In timpul saptamanii, postul de radio va emite doar intre orele 20:00 si 21:00, iar in week-end durata programului va fi mai mare, informeaza Romanian Global News. In Florida sunt declarati oficial 10.000 de romani.

×
Subiecte în articol: diaspora