x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Români la Castellón: Nunţi pe bandă rulantă

Români la Castellón: Nunţi pe bandă rulantă

de Carmen Plesa    |    13 Apr 2010   •   00:00

Numărul de căsătorii şi de naşteri înregistrate în rândul comunităţii românilor din Castellón a crescut în ultimii ani, în ciuda crizei economice care a lovit regatul iberic.



Criza economică din Spania nu pare nici să-i fi speriat, nici să-i fi convins să se întoarcă în ţară pe românii din Castellón, dacă e să avem în vedere nunţile şi botezurile care au avut loc în ultimii ani în acest oraş.

Numărul de căsătorii şi certificate de naştere înregistrate în această localitate spaniolă i-a făcut pe jurnaliştii de la ABC să ajungă la concluzia că românii nu se grăbesc deloc să părăsească Regatul Unit. Dacă în 2008 la Castellón s-au oficializat 100 de căsătorii între cetăţeni români, anul trecut, această cifră s-a dublat.

Şi mai bine stau românii la capitolul nou-născuţi. Astfel, dacă în 2008 au fost solicitate 1.600 de certificate de naştere pentru copii români, în 2009, numărul bebeluşilor înregistraţi la Consulatul României din această localitate s-a ridicat la 2.000.

Decizia românilor de a rămâne în Spania pare în continuare destul de puternică, în ciuda faptului că foarte multe firme din domeniul ceramicii şi al construcţiilor din zonă, în care lucrau compatrioţii noştri, au intrat în faliment, mai remarcă jurnaliştii spanioli.

×
Subiecte în articol: diaspora