x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii acuzaţi de uciderea “regelui grâului” ar mai fi jefuit şi alte case

Românii acuzaţi de uciderea “regelui grâului” ar mai fi jefuit şi alte case

21 Apr 2009   •   00:00

Românii acuzaţi că l-ar fi ucis pe „regele grâului”, miliardarul italian Franco Ambrosio, şi pe soţia acestuia, ar fi fost implicaţi şi în alte jafuri, deşi, oficial, cazierul lor este curat.



„Probabil că una dintre <> care i-au masacrat şi i-au lăsat agonizând pe Franco şi Giovanna Ambrosio semănase deja teroarea", scrie La Repubblica.

Oficial, trei români sunt acuzaţi de uciderea soţilor Ambrosio: Marius Vasile Acsiniei, Valentin Dumitriu şi Călin Petrică. „Nu este exclus însă ca unul dintre ei, înainte de masacru, să fi jefuit alte locuinţe", notează La Repubblica.

Ceea ce e cert însă e că românii aveau nume „curate". Locuiau legal în Italia, munceau, aveau prietene. Realitatea pare însă să se schimbe, spun jurnaliştii italieni. Amprentele unuia dintre acuzaţi se pare că apar şi la locul altui jaf, făcut cu aceleaşi metode violente.

Duminică, „regelui grâului" şi soţia sa au fost înmormântaţi. Autopsia făcută în cazul miliardarului a arătat că bărbatul de 77 de ani a murit în urma unei lovituri puternice la cap, care a provocat o rană adâncă de trei centimentri.

Soţia sa a fost lovită în cap cu un obiect metalic şi bătută cu pumnii şi cu picioarele, potrivit autopsiei.
Valentin Dumitru, cel care a recunoscut că a fost implicat în uciderea celor doi, a relatat că „Femeia se ruga de noi în genunchi şi am luat-o la pumni". Potrivit medicului legist, femeia a agonizat aproximativ o oră înainte de a muri.

×
Subiecte în articol: diaspora