x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii arestaţi la Roma pentru viol au fost maltrataţi

Românii arestaţi la Roma pentru viol au fost maltrataţi

30 Ian 2009   •   00:00


Cei şase români arestaţi la Roma după violarea unei tinere de 21 de ani au fost maltrataţi în secţia carabinierilor din suburbia romană Guidonia, localitatea unde a fost comisă infracţiunea, susţine deputata Rita Bernardini, membră a grupului Partidului Democrat (de opoziţie).



Cei şase români "au fost loviţi de mai multe ori în celulele din secţia carabinierilor din Guidonia", afirmă Rita Bernardini.

Potrivit site-ului Tiscali.notizie.it, cei şase suspecţi români au cerut ajutorul deputatei Rita Bernadini, care i-a vizitat la închisoarea Rebibbia (Roma) împreună cu Sergio D'Elia, liderul unei asociaţii pentru apărarea drepturilor deţinuţilor.

"Am putut constata personal că se confirmă reclamaţiile privind maltratarea celor şase români; vizita de inspecţie a fost efectuată în urma acestor reclamaţii", declară deputata.

"La unul dintre ei, care şchiopăta clar, erau vizibile urme de lovituri la un ochi, pe picioare şi pe şoldul drept. Alţi doi aveau vânătăi la ochi, dar unul mi-a spus că a căzut, iar celălalt că s-a lovit singur de disperare. Din ce am aflat, se pare că au fost bătuţi de mai multe ori în secţia carabinierilor din Guidonia. Însă, nu este exclus ca cei şase români să fi fost maltrataţi şi ulterior, chiar dacă mai puţin, la aducerea în închisoarea Rebibbia", explică deputata Bernardini, citată de La Repubblica.

"Mai ales în cazuri de acest fel, credem că forţa şi credibilitatea instituţiilor ţin de respectarea mai riguroasă a legii şi a drepturilor persoanelor acuzate", subliniază deputata.

Rita Bernardini intenţionează să solicite explicaţii din partea Ministerului Apărării şi celui al Justiţiei, inclusiv prezentarea rapoartelor medicale despre starea fizică a românilor în momentul reţinerii şi aducerii lor la închisoare.
Mediafax

×
Subiecte în articol: diaspora