x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romanii se ascund in ruine

Romanii se ascund in ruine

07 Ian 2005   •   00:00

Un grup de aproximativ 70 de romani, a caror tabara a fost distrusa de politia locala in martie anul trecut, a fost descoperit de autoritatile spaniole din Cordoba.

ANA-MARIA LUCA

Romanii nu si-au gasit locuinte si s-au adapostit in cladiri parasite si ruine. protest. Reprezentantii organizatiilor nonguvernamentale au povestit presei spaniole ca au descoperit mai multe familii de romani care dormeau in masini, adapostiti de ruinele de la marginea orasului si in ramasitele unui fost centru comercial. Reprezentantii societatii civile au reprosat autoritatilor locale lipsa de preocupare fata de romani, rigiditatea si agresivitatea fata de imigrantii fara acoperis. "Le este foarte frica, resping pe toti cei care se apropie de ei, si, de aceea, dorm pe unde pot, apoi ies pe strada si se raspandesc pentru ca politia sa nu afle unde si-au gasit adapost", a declarat cotidianului ABC un reprezentant al unei organizatii nonguvernamentale. Ei nu au dezvaluit locul in care imigrantii romani s-au mutat, ca sa nu afle politia locala. In imobilul unde se ascund acum stau mai multe familii care au copii mici, iar conditiile igienice sunt precare.

Organizatiile care lupta pentru drepturile omului au trimis un memoriu autoritatilor locale, in care cer organizarea unor facilitati de urgenta si un plan de actiune pentru cazuri precum cel al romanilor.

×
Subiecte în articol: diaspora