x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romanticul din elicopter - Prinţul William a aterizat în grădina iubitei

Romanticul din elicopter - Prinţul William a aterizat în grădina iubitei

de Irina Cristea    |    21 Apr 2008   •   00:00

Mare amator de gesturi romantice şi aventuroase, Prinţul William s-a cam dat în stambă cu ultima sa ispravă calaverească. A pilotat un elicopter de luptă pînă la iubita sa, Kate Middleton, şi a aterizat tacticos pe îngrijita peluză a locuinţei acesteia.



Mare amator de gesturi romantice şi aventuroase, Prinţul William s-a cam dat în stambă cu ultima sa ispravă calaverească. A pilotat un elicopter de luptă pînă la iubita sa, Kate Middleton, şi a aterizat tacticos pe îngrijita peluză a locuinţei acesteia.

Acolo a mai executat o serie de manevre, iar Kate şi familia sa au fost foarte încîntaţi de gestul prinţului, a cărui pasiune pentru pilotarea elicopterelor este cunoscută. Nu la fel de bucuroşi s-au arătat însă oficiali din cadrul armatei, scrie publicaţia de scandal News of the World, amintind că William face parte din Forţele Aeriene Regale (RAF) de cîteva luni. De altfel, isprava a avut loc în timpul orelor de antrenament. William s-a declarat nemulţumit de opţiunile de aterizare de pe trase şi i-a sugerat instructorului său că ar putea folosi peluza familiei Middleton.


RECIDIVIST. Aparatul de zbor de tip Chinook aparţine RAF si costa nu mai puţin de 12,5 milioane de euro. Asta în condiţiile în care, scrie News of the World, forţele armate britanice din Afganistan şi din Golf se confruntă cu probleme de finanţare. În consecinţă, plimbările aeriene în scopuri private ale moştenitorului Coroanei nu sunt privite cu ochi buni. Mai ales că William nu se află la prima abatere de acest gen. În urmă cu cîteva zile, el a folosit un alt elicopter al Forţelor Aeriene drept mijloc de transport pentru el şi fratele său, Prinţul Harry. Destinaţia – Insula Wight (Isle of Wight, situată în sudul Marii Britanii), unde urmau să petreacă un week-end de pomină împreună cu vărul lr, Peter Phillips, şi alţi invitaţi. Evident, prinţii au fost însoţiţi şi de un pilot al RAF, fără de care întoarcerea ar fi fost extrem de dificilă.

"Acum, cînd armata se confuntă cu dificultăţi materiale, iar militarii din Afganistan şi Irak duc lipsă de echipamente, ce-a făcut prinţul William este o totală risipă de bani. Aterizează cu un elicopter Chinook în curtea prietenei, ia alt aparat ca să se ducă la o petrecere... pînă cînd?", a declarat, pentru săptămînalul de scandal, o sursă din cadrul ministerului apărării.

O oră de antrenament la bordul unui astfel de elicopter costă aproape 19.000 de euro, iar William nu este nici pe departe suficient de antrenat şi experimentat ca să execute un astfel de zbor, este de părere un analistul Jon Lake. Potrivit lui Lake, citat de News of the World, "prinţul s-a comportat ca un şofer începător care primeşte cheile unui bolid de Formula 1 doar pentru că tăticul este patronul echipei".

×
Subiecte în articol: externe william