x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rușii se răzbună pentru morții de la Makiivka și atacă două cazărmi ucrainene

Rușii se răzbună pentru morții de la Makiivka și atacă două cazărmi ucrainene

de Redacția Jurnalul    |    08 Ian 2023   •   18:00
Rușii se răzbună pentru morții de la Makiivka și atacă două cazărmi ucrainene
Sursa foto: Hepta

Armata rusă susţine că a lansat mai multe lovituri asupra unor cazărmi militare de la Kramatorsk, în estul Ucrainei, şi a produs pierderi grele adversarului său drept "represalii" la bombardamentul ucrainean asupra Makiivka, care s-a soldat cu moartea a 89 de soldaţi ruşi în noaptea de Anul Nou, relatează AFP şi Reuters.

"Drept răspuns la lovitura criminală a regimului de la Kiev în primele minute ale lui ianuarie 2023 (...), forţele ruseşti au lansat o operaţiune de represalii", a anunţat Ministerul rus al Apărării în raportul său cotidian, precizând că a lovit două cazărmi.

Data precisă a acestei lovituri nu a fost precizată de minister. Potrivit Reuters, bilanţul avansat de Ministerul Apărării de la Moscova este de peste 600 de morţi. Agenţia de ştiri britanică precizează însă că nu a putut verifica informaţia.

Autorităţile ucrainene au declarat că oraşul Kramatorsk a fost lovit cu şapte rachete în cursul nopţii. Alte două rachete au vizat oraşul vecin Kostiantinivka.

Sâmbătă, jurnalişti ai AFP prezenţi la Kramatorsk au auzit cel puţin patru explozii înainte de miezul nopţii.

Armata rusă a prezentat această lovitură drept o răzbunare pentru atacul de la Makiivka, produs pe un teritoriu separatist prorus din estul Ucrainei, la câteva minute înainte de trecerea în noul an.

Armata ucraineană a vizat un loc de cazare temporară a soldaţilor ruşi, provocând moartea a cel puţin 89 de militari, potrivit bilanţului furnizat de Moscova.at

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: makiivka ucraina