x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a câştigat 93 de miliarde de euro din livrările de combustibili fosili după începutul invaziei în Ucraina

Rusia a câştigat 93 de miliarde de euro din livrările de combustibili fosili după începutul invaziei în Ucraina

13 Iun 2022   •   09:14
Rusia a câştigat 93 de miliarde de euro din livrările de combustibili fosili după începutul invaziei în Ucraina

Rusia a câştigat 93 de miliarde de euro din livrările de combustibili fosili după începutul invaziei în Ucraina. Majoritatea veniturilor sunt din exporturile către UE, potrivit raportului Centrului de Cercetare pentru Energie şi Aer Curat (CREA), scrie AFP.

UE a decis, în cel de-al 6-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, să renunțe treptat la importurile de petrol rusesc pe parcusrul următoarelor 6 luni, însă unele state sunt exceptate de la această decizie. 

Livrările de combustibili fosili către blocul comunitar au reprezentat circa 61% din exporturile totale ale Rusiei, de circa 57 d e miliarde de euro ân primele 100 de zile de război. Cei mai mari importatori au fost China 12,6 miliarde de euro, Germania 12,1 miliarde de euro şi Italia 7,8 miliarde de euro.

Rusia a câștigat 46 de miliarde de euro din vânzările de petrol, 24 de miliarde de dolari din gazele naturale, iar restul din gaze naturale lichefiate (GNL) și cărbune. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia razboi combustibili fosili