x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia afirmă că a interceptat un avion de spionaj britanic în apropiere de Crimeea

Rusia afirmă că a interceptat un avion de spionaj britanic în apropiere de Crimeea

12 Noi 2021   •   11:40
Rusia afirmă că a interceptat un avion de spionaj britanic în apropiere de Crimeea

Rusia a afirmat joi că a trimis un avion de vânătoare pentru a intercepta un avion de spionaj britanic care opera în apropiere de Crimeea, peninsula de la Marea Neagră pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014, scrie Reuters.

Ministerul rus al Apărării a declarat că acțiunea britanică face parte dintr-o serie de intense activități militare ale SUA și aliaților săi în regiunea Mării Negre, lucru de care președintele Vladimir Putin s-a plâns joi cancelarului german Angela Merkel într-o convorbire telefonică.

Ministerul a declarat că a trimis un avion de luptă Sukhoi SU-30 pentru a intercepta un avion de recunoaștere britanic Boeing RC-135 despre care a spus că a încercat să se apropie de Crimeea, și a precizat că avionul britanic și-a schimbat cursul după ce a fost abordat de avionul rusesc.

Putin i-a spus joi, prin telefon, cancelarului german, că acțiunile occidentale în regiunea Mării Negre sunt destabilizatoare, periculoase și provocatoare, a declarat Kremlinul.

Ministerul Apărării a precizat că activitatea sporită a NATO implică două nave de război americane, aviație strategică și patru avioane de spionaj NATO în ultimele 24 de ore.

Instituția a spus că acțiunile par a fi o încercare a NATO de a cerceta un potențial teatru de război, lucru care ar putea fi util în cazul în care Ucraina ar încerca să recupereze cu forța regiunea sa estică Donbass, al cărei control l-a pierdut în favoarea separatiștilor susținuți de Rusia în 2014.

Ministerul a precizat că două nave de război rusești urmăreau navele americane.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avion spionaj