x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ar putea vinde în întregime companiile de stat

Rusia ar putea vinde în întregime companiile de stat

05 Oct 2010   •   00:00

Premierul Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, marţi, că executivul ar putea deveni acţionar minoritar sau ar putea vinde întreaga participaţie la unele active de stat, printre care se află şi VTB Group, a doua bancă din Rusia.

'Este posibil ca statul să devină acţionar minoritar la companiile scoase la vânzare sau să vândă întreaga participaţie deţinută', a afirmat Putin la un forum de investiţii organizat de VTB. Oficialul rus a avertizat că procesul 'necesită timp. Este nevoie de schimbări în economie şi în sfera socială. Acestea sunt active importante pentru noi. Dar pe ansamblu, este în întregime posibil', a mai spus premierul rus, transmite Bloomberg, citat de Agerpres.

Declaraţiile premierului rus vin după ce directorul general al VTB, Andrei Kostin, a vorbit despre vânzarea participaţiei de zece la sută deţinută de stat la banca rusească.

Luna trecută, ministrul rus de Finanţe, Alexei Kudrin, a anunţat că Rusia intenţionează să câştige 50 miliarde de dolari din privatizări în următorii cinci ani, iar guvernul va respinge orice obiecţie a directorilor companiilor propuse spre vânzare.

Cifrele oferite de Kudrin reprezintă o creştere faţă de planul anunţat anterior, prin care Rusia urma să obţină 29 miliarde de dolari din vânzări de active în următorii trei ani. Kudrin a explicat că au fost adăugate noi companii pe listă dar nu a precizat despre ce firme este vorba.

Oficialul rus a minimalizat semnificaţia protestelor din partea şefilor companiilor propuse spre privatizare, cum ar fi Nikolai Tokarev, directorul Transneft, care se opune privatizării companiei. 'Principalul este că guvernul vrea să realizeze asta', a afirmat Kudrin.

×
Subiecte în articol: externe