x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia cere Israelului recunoașterea proprietății asupra unei biserici din Ierusalim

Rusia cere Israelului recunoașterea proprietății asupra unei biserici din Ierusalim

19 Apr 2022   •   09:41
Rusia cere Israelului recunoașterea proprietății asupra unei biserici din Ierusalim

Vladimir Putin i-a cerut Israelului ca Rusia să devină proprietara Bisericii Aleksandr Nevski din Orașul Vechi al Ierusalimului. Scrisoarea a fost trimisă premierului Naftali Bennett în care se face referire la o promisiune a lui Benjamin Netanyahu, scrie EFE.

Fostul premier israelian i-a promis liderului de la Kremlin că va acorda Rusiei proprietatea acestui lăcaș de cult care aparține Bisericii Ortodoxe Ruse de la Ierusalim, în schimbul eliberării lui Naama Isachar în 2020, închis în Rusia pentru canabis. 

Netanyahu a hotărât atunci că proprietatea asupra bisericii nu va fi rezolvată în justiție deoarece este un loc sfânt și a hotărât trecerea acesteia în proprietatea statului rus. Dar noul guvern condus  de Naftali Bennett a trimis dosarul la Tribunalul SUprem, suspendând astfel decizia fostului premier. 

Rusia este  însă proprietara de facto a acestui lăcaș de cult din anul 1890, Imperiul Otoman recunoscând proprietatea Rusiei imperiale asupra acestuia. În anul 2017, autoritățile de la Moscova au solicitat prima oară în justiție soluționarea acestei probleme. 
 

×
Subiecte în articol: Rusia Israel biserica