x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia cere Marii Britanii să renunțe la amenințările cu sancțiuni

Rusia cere Marii Britanii să renunțe la amenințările cu sancțiuni

09 Feb 2022   •   17:45
Rusia cere Marii Britanii să renunțe la amenințările cu sancțiuni
Sursa foto: Hepta

Rusia cere Marii Britanii să nu mai amenințe cu sancțiuni în timpul întrtevederilor de la Moscova între șefii diplomațiilor și ai apărării celor două țări. Aceștia vor discuta despre situația de la granița cu Ucraina, transmite Reuters. 

"Dacă vin în Rusia să ne ameninţe din nou cu sancţiuni, atunci este un lucru inutil. Citim totul, vedem totul, ştim şi auzim. În acest caz, dialogul şi convorbirile de la Moscova vor fi probabil destul de scurte", a scris ambasadorul rus la Londra, Andrei Kelin, pe Twitter.

Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, şi cel de Externe, Liz Truss, vor efectua, joi, o vizită la Kremlin. 

Aceasta urmează altor înalți oficiali ai altor state europene, precum președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Sholz sau premierul ungar Viktor Orban, care s-au întâlnit cu președintele Vladimir Putin.

Rusia cere garanții de securitate, încetarea extinderii spre est a NATO, neaderarea Ucrainei în Alianță. Pe de altă parte, NATO, SUA și UE amenință Rusia cu sancțiuni severe în cazul invadării Ucrainei. 

Moscova este interesată de discuţii în măsura în care Regatul Unit are într-adevăr propuneri constructive de făcut ca răspuns la cererile de securitate ale Rusiei, a declarat miercuri , citat de agenţia de presă rusă TASS.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia Marea Britanie