x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia / Dmitri Medvedev demite încă un guvernator

Rusia / Dmitri Medvedev demite încă un guvernator

21 Mar 2009   •   00:00

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a semnat un decret prin care l-a demis pe guvernatorul regiunii Murmansk, Iuri Evdokimov, desemnând şi un înlocuitor al acestuia.



În decretul semnat de şeful statului rus se arată că guvernatorul de Murmansk a fost demis la cererea sa. "În legătură cu cererea guvernatorului regiunii Murmansk Iuri Evdokimov de încetare a împuternicirilor sale înainte de termen şi în conformitate cu pct.1 art 19 din legea federală 184 privind principiile generale ale organizării organelor legislative şi executive ale subiecţilor Federaţiei Ruse, preşedinte rus a decis să aprobe demisia guvernatorului regiunii Murmansk conform dorinţei sale", indică textul decretului, citat de Agerpres.

Preşedintele rus îl desemnează pe Dmitri Dmitrenko, şef adjunct al Agenţiei federale de transport maritim, pentru a-i succeda guvernatorului demis din funcţie, candidatura acestuia urmând să fie supusă dezbaterii în parlamentul local. La mijlocul lunii februarie, preşedintele rus Dmitri Medvedev a demis patru guvernatori - de Pskov, Orlov, Voronej şi Neneţk, motivul invocat pentru înlăturarea lor fiind creşterea şomajului în regiunile lor.

Potrivit unor mass-media ruse, Medvedev încearcă de fapt să-şi plaseze proprii săi oameni în structurile guvernamentale, într-un gest de independenţă faţă de predecesorul său, Vladimir Putin, în prezent premier. Dmitri Medvedev a pregătit şi o listă cu 100 de nume noi pe care intenţionează să le plaseze în posturi cheie de la Kremlin şi să înlocuiască astfel oamenii lui Putin, majoritatea foşti membri ai KGB.

×
Subiecte în articol: externe