x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe EXPLOZIE PUTERNICĂ în apropierea Moscovei! O persoană a murit, iar alte zeci sunt rănite

EXPLOZIE PUTERNICĂ în apropierea Moscovei! O persoană a murit, iar alte zeci sunt rănite

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2023   •   21:01
EXPLOZIE PUTERNICĂ în apropierea Moscovei! O persoană a murit,  iar alte zeci sunt rănite

O persoană a murit, iar alte zeci sunt rănite în urma exploziei produse miercuri într-o fabrică de sisteme optice de uz militar situată în apropierea Moscovei, iar pe plan local a fost decretată starea de urgenţă.

Administraţia din orăşelul Serghiev Posad, situat la circa 50 de kilometri nord de Moscova, a anunţat decretarea stării de urgenţă pentru accident industrial, în urma incidentului, informează site-ul german Tagesschau.de.

O persoană care era în stare gravă în urma exploziei a decedat la spital. Alte 55 de persoane au fost rănite, iar cinci sunt în continuare în stare critică.

Deflagraţia s-a produs într-un depozit de stocare a artificiilor situat în incinta fabricii de sisteme optice Zagorsk, a declarat guvernatorul regional, Andrei Vorobiov. Oficialul rus afirmase iniţial că depozitul aparţine unei firme diferite, funcţionând într-un spaţiu închiriat, dar ulterior a precizat că în uzină sunt fabricate produse pirotehnice. Vorobiov a explicat că nu mai sunt fabricate de mult timp sisteme optice, deşi compania anunţă pe site-ul oficial că încă produce astfel de sisteme.

Autorităţile ruse încearcă să afle circumstanţele producerii deflagraţiei, principala ipoteză fiind cea a unei erori umane. Anchetatorii au exclus varianta unui atac cu dronă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: Rusia explozie