x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia își organizează propriul eveniment: Ekaterinburg, gazdă pentru 36 de țări la Festivalul Internațional al Sportului Universitar

Rusia își organizează propriul eveniment: Ekaterinburg, gazdă pentru 36 de țări la Festivalul Internațional al Sportului Universitar

de Redacția Jurnalul    |    18 Aug 2023   •   18:00
Rusia își organizează propriul eveniment: Ekaterinburg, gazdă pentru 36 de țări la Festivalul Internațional al Sportului Universitar
Sursa foto: Hepta

Sportivi din 36 de țări vor participa la Festivalul Internațional al Sportului Universitar de la Ekaterinburg. Orașul rus era inițial programat să organizeze în acest an Jocurile Mondiale Universitare de Vară ale Federației Internaționale a Sportului Universitar.

Drepturile de găzduire a competiției mondiale au fost însă suspendate după invazia Rusiei în Ucraina în februarie 2022.

În schimb, Rusia a organizat desfășurarea propriului eveniment, care se va începe sâmbătă (19 august) și va dura până la 31 august.

Țările participante provin în mare parte din BRICS, Organizația de Cooperare de la Shanghai și Comunitatea Statelor Independente - toate alianțe politice în care Rusia este membră.

Brazilia și India vor fi reprezentate, dar nu vor fi prezente echipe universitare din China și Africa de Sud, membre BRICS.

Alte națiuni și state prezente sunt Azerbaidjan, Argentina, Armenia, Afganistan, Bangladesh, Bahrain, Belarus, Venezuela, Vietnam, Guatemala, India, Irak, Indonezia, China, Kazahstan, Kârgâzstan, Cuba, Mexic, Mongolia, Nigeria, Pakistan, Serbia, Siria, Tadjikistan, Thailanda, Tanzania, Zimbabwe, Turcia, Uzbekistan, Uganda, Sri Lanka, Ecuador și Osetia de Sud.

A fost confirmat un program ce include 14 sporturi: badminton, baschet 3x3, box, volei, judo, futsal, tenis de masă, înot, scufundări, sambo, lupte, tenis, taekwondo și gimnastică.

Echipele din Bahrain și Pakistan au fost primele care au sosit la Ekaterinburg la începutul acestei săptămâni pentru Festivalul Internațional al Sportului Universitar.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ekaterinburg