x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia îi cere Washingtonului să rezolve împreună problemele de securitate

Rusia îi cere Washingtonului să rezolve împreună problemele de securitate

26 Dec 2019   •   19:30
Rusia îi cere Washingtonului să rezolve împreună problemele de securitate

Rusia şi SUA nu trebuie să amâne pe termen nelimitat găsirea soluţiilor la probleme atât de importante pentru ambele ţări şi pentru întreaga lume, în special în sfera securităţii, a declarat joi ministrul de externe rus Serghei Lavrov, citat de Xinhua.

''Acest lucru este valabil şi pentru problema stabilităţii strategice pentru că Rusia şi SUA au o responsabilitate specială în calitate de cele mai mari puteri nucleare'', a spus Lavrov într-un interviu pentru agenţia de presă TASS.

Moscova susţine extinderea noului tratat START, care va expira în februarie 2021, fără condiţii prealabile şi amânări artificiale, a subliniat şeful diplomaţiei ruse.

El a adăugat că după încetarea aplicării Tratatului privind forţele nucleare intermediare la iniţiativa SUA, noul tratat START rămâne ''ultimul instrument juridic internaţional care limitează reciproc potenţialul rachetelor nucleare ale celor două ţări şi care oferă predictabilitate în domeniul controlului armamentului''.

Serghei Lavrov a ţinut să precizeze că noul START este un acord bilateral, astfel că implicarea altor ţări în momentul prelungirii documentului este imposibilă.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rusia sua securitate