x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Noile sanctiuni americane vor fi fara precedent

Rusia: Noile sanctiuni americane vor fi fara precedent

28 Noi 2017   •   16:27
Rusia: Noile sanctiuni americane vor fi fara precedent

In februarie 2018, administratia americana va analiza un nou pachet de sanctiuni impotriva Rusiei, scrie presa de la Moscova, potrivit carora preconizatele masuri vor fi fara precedent prin amploarea lor si vor viza in special familiile oligarhilor.

 

Cotidianul "Nezavisimaia gazeta" scrie, spre exemplu, ca un grup de experti apropiati conducerii americane au elaborat un set de recomandari, mergandu-se pe ideea ca "pedepsele" nu trebuie sa-i afecteze pe toti proprietarii de mari averi din Rusia. 

"Preocuparea noastra este ca nu toti oamenii de afaceri din Rusia trebuie supusi sanctiunilor, ci doar cei care ajuta in mod direct Kremlinul in activitatile ilegale ale acetuia", citeaza cotidianul mentionat din comentariile la unul dintre documentele elaborate de unul dintre principalii analisti ai Consiliului Atlantic, Anders Aslund.

"Scopul nostru nu consta in pedepsirea oamenilor de afaceri pentru ca fac afaceri. Prin demersul nostru, noi ii indemnam, practic, sa nu accepte o colaborare infractionala cu Kremlinul", a explicat textul mentionat.

"Suntem ingrijorati, fireste, pentru ca sunt avute in vedere mai multe variante de consecinte, in primul rand de natura economica", a comentat politologul rus Valeri Solovei, precizand ca autoritatile de la Moscova se pregatesc deja pentru noul val de sanctiuni.

In opinia lui, pe termen scurt, urmarile economice nu vor fi deosebit de periculoase, dar, pe termen lung, efectul va fi devastator, pur si simplu. Printre altele, se zvoneste ca functionarii rusi de rang inalt ar fi primit ordin de la Kremlin sa-si aduca familiile in tara, in special copiii, in cazul in care acestia traiesc peste hotare.

 

×