x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia nu recunoaște regimul taliban din Afganistan

Rusia nu recunoaște regimul taliban din Afganistan

17 Aug 2021   •   17:26
Rusia nu recunoaște regimul taliban din Afganistan
Sursa foto: Agerpres

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că nu se grăbeşte să recunoască regimul taliban instalat cu forţa la Kabul, pledând pentru formarea unui guvern de uniune naţională în Afganistan.

"La fel ca alte ţări, nu ne grăbim cu recunoaşterea regimului", a declarat marţi Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de agenţia Tass.

"Tocmai am vorbit cu ministrul chinez de Externe, Wang Yi. Poziţiile noastre sunt aliniate. Observăm mesaje de asigurare din partea talibanilor, care afirmă că vor formarea unui guvern împreună cu celelalte forţe politice şi că vor să continue anumite proceduri, inclusiv educaţia pentru fete şi în general, funcţionarea instituţiilor, fără a-i exclude pe oficialii care au colaborat cu fosta Administraţie, condusă de preşedintele Ashraf Ghani", a precizat Serghei Lavrov.

"În momentul de faţă, sunt negocieri cu reprezentanţii talibanilor. Sper că aceste discuţii vor produce un acord în sensul formării unui guvern integrant, de tranziţie, în sensul normalizării situaţiei în această ţară care a suferit mult. Noi susţinem iniţierea dialogului cu toate forţele politice şi interconfesionale din Afganistan", a subliniat Serghei Lavrov.

Insurgenţii talibani afgani au ocupat numeroase provincii din Afganistan, inclusiv zone din capitala ţării, Kabul. Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul. Mişcarea talibanilor afgani a anunţat o amnistie pentru toţi funcţionarii din cadrul fostei Administraţii de la Kabul şi au cerut reluarea activităţilor instituţiilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Rusia afganistan talibani