x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Şamanul care voia să îl alunge pe Putin, după gratii

Rusia: Şamanul care voia să îl alunge pe Putin, după gratii

10 Dec 2019   •   21:50
Rusia: Şamanul care voia să îl alunge pe Putin, după gratii

Şamanul siberian care a început o călătorie pe jos prin Rusia pentru a-l alunga de la putere pe „demonul” Vladimir Putin înainte de a fi trimis înapoi acasă şi declarat nebun a fost arestat din nou marţi de către poliţie, relatează AFP.

Aleksandr Gabişev a fost reţinut prima dată în septembrie şi trimis în regiunea sa natală Iakuţia, în Siberia, unde a fost declarat „iresponsabil de actele sale din cauza unor tulburări mintale” după o expertiză medicală.

După ce şi-a reluat în ultimele zile periplul interminabil prin cea mai mare ţară din lume, şamanul a fost arestat din nou când mergea de-a lungul unei autostrăzi, a relatat o organizaţie care îi reprezintă interesele.

Un video difuzat de media de opoziţie MBKh arată un bărbat prezentat ca Aleksandr Gabişev în zăpadă, noaptea, vorbind cu mai mulţi bărbaţi în uniformă şi înconjurat de maşini.

Gabişev şi-a început primul marş în martie din Siberia şi intenţiona să ajungă în 2021 la Moscova, unde voia să organizeze o „ceremonie” pentru a-l alunga de la putere pe Vladimir Putin, preşedintele rus pe care l-a calificat drept „demon”.

Şamanul este acuzat de „apeluri publice la activităţi extremiste”, o faptă pasibilă de trei ani de închisoare.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Șaman putin